Головна » 2013 » Липень » 25 » Свободівські депутати в прямому ефірі на ТРК "Надвірна" звітували за проведену роботу
19:35
Свободівські депутати в прямому ефірі на ТРК "Надвірна" звітували за проведену роботу

24 липня 2013 року народний депутат України, член фракції ВО "Свобода" Зелик Руслан Богданович, депутат Івано-Франківської обласної ради, голова фракції ВО "Свобода" Попович Василь Борисович та депутат Надвірнянської районної ради, заступник голови комісії соціально-економічного розвитку Штогрин Сергій Романович в прямому ефірі Надвірнянської ТРК більше години спілкувалися з жителями району. Зокрема, Руслан Зелик подав звіт роботи "свободівців" у Верховній Раді України. Він зазначив, що поява першої націоналістичної фракції в парламенті держави кардинально змінила тут ситуацію. Уперше в законодавчому органі держави "слуги народу" змушені виконувати норму Конституції України та Регламенту Верховної Ради щодо персонального голосування.

Так, проблема персонального голосування хоч і не вирішена сповна, але навіть у такому стані, коли окремі нардепи час від часу, ховаючись, голосують за інших, вся країна бачить, що провладні сили та їхні сателіти - комуністи мають серйозні проблеми з тим, щоб зібрати своїх депутатів для прийняття рішень.

Активність "Свободи" під час блокування трибуни і фізичних протистоянь у сесійній залі засвідчує зміну балансу сил у парламенті: регіонали вже не сміють гамселити опозиціонерів, як то було у Верховній Раді VI скликання.

Фракція "Свободи" змушує нардепів під час виступів у Верховній Раді виступати державною мовою. Внаслідок цього більшість російськомовних депутатів частіше виступає українською.

Уперше заступником Голови Верховної Ради України став націоналіст. До речі, Доля Руслана Кошулинського тісно пов'язана з Надвірнянщиною, він має родину в смт. Битків. Як і Руслан Зелик, який народився та дитинство провів у с. Гаврилівка, батьки його живуть у с. Стримба. Обидва ці народні депутати безпосередньо переймаються долею надвірнянців.

Головними напрямками роботи депутатської фракції у Верховній Раді України є захист конституційних прав і свобод українців, активна законотворча діяльність, вироблення чіткої єдиної позиції щодо кожного з питань порядку денного та забезпечення відповідних голосувань у сесійній залі, контроль за роботою державних органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, робота в комітетах Верховної Ради України.

Загалом, політичні експерти відзначають, що перша в історії незалежності націоналістична фракція у Верховній Раді України якісно змінила найвищий законодавчий орган держави.

Василь Попович розповів, як лобіював в обласній раді питання ремонту доріг у місті Надвірна. Він особисто надав тільки на останній сесії обласної ради два запити на ім'я голови ОДА стосовно даної проблеми, звертався в органи виконавчої влади. І сьогодні, як бачимо, завдяки спільним зусиллям розпочався ремонт центральної дороги.

Сергій Штогрин висловив сподівання на плідну роботу Надвірнянської районної ради і підтримку всім депутатським корпусом ініціатив фракції "Свободи" стосовно покращення соціально-економічного розвитку району.

Відповівши на численні запитання місцевих жителів, депутати окремі з них взяли на особистий контроль.

На завершення зустрічі депутат Верховної Ради України Руслан Зелик запевнив краян, що серед "свободівців" ніколи не було і не буде "тушок" та що у депутатського корпусу націоналістів ніколи "не здригнеться рука змінити все на користь українців".

Категорія: Самоврядування | Переглядів: 962 | Додав: Адмін | Теги: трк, Штогрин Сергій Романович, Попович Василь Борисович, Гаврилівка, Зелик Руслан Богданович, Надвірна, Битків, Стримба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]