Головна » 2013 » Липень » 15 » Прохання колеги = закон
16:43
Прохання колеги = закон
З А Я В А
про вчинення злочину



02.07.2013 року я на законних підставах відвідував свого підзахисного у слідчому ізоляторі Івано-Франківська. 

Зустріч із ув'язненим розпочалась о 15.00 год. та закінчилась о 16.45 год., після цього до 19.00 год. працівники Івано-Франківського СІЗО, зловживаючи та перевищуючи свої владні повноваження, незаконно утримували мене у зовні закритому слідчому кабінеті СІЗО, без пояснення причин, без засобів зв'язку, без води та права виходу в туалетну кімнату.

На мою вимогу жоден з працівників СІЗО не представився і документів не пред'явив. При цьому, керівництво СІЗО допустило службову недбалість, не вживаючи заходів до припинення незаконних дій підлеглих. На мої усні скарги ніхто не реагував тоді, і в даний час письмові запити та скарги прийняти відмовляються. Протягом всього часу незаконного утримання я стукав у двері слідчого кабінету з вимогою про пояснення причин перешкод у вільному виході.

За службової недбалості керівництва СІЗО, - мовчазне та незаконне утримання (фактично позбавлення волі) продовжувалось до приїзду начальника ВБНОН Івано-Франківської області В. Шнуренка, який влаштував принизливий особистий обшук мене, як адвоката, із застосуванням відеозйомки. У подальшому мене примусово доставили та незаконно утримували у приміщенні Івано-Франківського міського відділу УМВС.

Там, зловживаючи та перевищуючи свої службові повноваження, відносно мене працівники МВС вчиняли незаконні, принизливі дії, зокрема, змусили роздягнутись догола, погрожували обшуком у квартирі та робочому кабінеті. При цьому пропонувалось припинити кримінальне переслідування відносно мене по факту збуту наркотичних речовин у випадку моєї відмови від здійснення захисту обвинувачених. З цього приводу окрема скарга подана в Генеральну прокуратуру України.

Виходячи з мовчання керівництва СІЗО Івано-Франківської області складається враження про змову певних працівників СІЗО із працівниками ВБНОН УМВС Івано-Франківської області по вчиненню перешкод у здійсненні мною адвокатської діяльності по захисту інтересів громадян, які обвинувачуються у вчиненні злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних речовин.

Протягом 10 днів я не отримав від керівництва СІЗО жодного повідомлення або пояснення причин позбавлення мене права на вільне пересування та жодних пояснень від працівників МВС.

У діях працівників слідчого ізолятора та УМВС в Івано-Франківській області вбачаються ознаки злочинів передбачених ст.ст. 364, 365, 367, 373, 397 КК України, крім того, вчиненими діями було принижено мою честь та гідність як людини, адвоката та журналіста.

На даний час закінчився строк для прийняття рішення по даному факту, але жодного повідомлення з цього приводу я не отримав.

Прошу розповсюдити дану заяву.

Запрошую журналістів на прес-конференцію, яка відбудеться об 11:00 год., у четвер, 18 липня 2013 року, у приміщенні Спілки журналістів за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Січових Стрільців, 25, тел. 0503739688.


Адвокат Мельник Сергій Вікторович.


15 липня 2013 року
Категорія: Правопорушення | Переглядів: 891 | Додав: Адмін | Теги: Мельник Сергій Вікторович, новини Надвірнянщини, Надвірна, Івано-Франківськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]