Головна » 2013 » Липень » 16 » Готуємось до відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі
11:44
Готуємось до відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі

Відповідно до розпорядження голови РДА Ю. Касіянчука від 08.07.2013 року  № 133  затверджені склад організаційного комітету і план заходів з підготовки та відзначення в районі 1025-річчя хрещення Київської Русі, а також створено координаційний штаб з питань безпеки та правопорядку під час проведення в районі заходів з нагоди цієї історичної події.

Оргкомітет і координаційний штаб очолили голови райдержадміністрації Касіянчук Юрій Дмитрович та районної ради Попович Василь Васильович. До складу оргкомітету ввійшли представники районної влади, керівники правоохоронних, освітньо-культурних та установ охорони здоров'я, ЗМІ і громадських організацій, декани і священики УГКЦ, УПЦ КП та УАПЦ.

Передбачено провести тематичні конференції, виставки церковно-богословської й історичної літератури, екскурсії та прощі до визначних місць, пов'язаних з історією християнства в Україні; сприяти релігійним організаціям у проведенні ремонту й реставрації пам'яток сакрального мистецтва району; організувати різноманітні урочистості в усіх населених пунктах району. Організувати і провести виставки документів та матеріалів "Храми Надвірнянщини". Рекомендувати священикам діючих традиційних конфесій відправити екуменічні молебні та провести спільні звернення до віруючих району.

Міському, селищним та сільським головам рекомендовано розробити аналогічні плани заходів.

Категорія: Події | Переглядів: 696 | Додав: Адмін | Теги: Попович Василь Васильович, 1025-річчя хрещення Київської Русі, Надвірнянська РДА, Касіянчук Юрій Дмитрович, РДА, Надвірна, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]