Головна » 2013 » Лютий » 13 » Держава дозволяє довести до збитковості ПАТ “Укрнафта”
13:54
Держава дозволяє довести до збитковості ПАТ “Укрнафта”

Народні депутати України від ВО "Свобода” Сич Олександр Максимович та Бенюк Богдан Михайлович звернулися до Кабінету Міністрів України із депутатським запитом, в якому вимагають негайно врегулювати проблеми та не допустити масового звільнення працівників Прикарпатського управління бурових робіт ПАТ "Укрнафта”, ліквідації Надвірнянської експедиції УБР і передачі нафтогазових свердловин акціонерного товариства стороннім приватним підприємствам, що абсолютно суперечить економічним інтересам держави.

У відповідь на звернення первинної профспілкової організації Прикарпатського управління бурових робіт ПАТ "Укрнафта" народні депутати України звернулися до Прем'єр-міністра України із депутатським запитом, в якому вимагають протидіяти черговим спробам масового скорочення працівників Прикарпатського управління бурових робіт ПАТ "Укрнафта”, ліквідації Надвірнянської експедиції УБР і передачі частини фонду свердловин НГВУ "Надвірнанафтогаз” ПАТ "Укрнафта” стороннім підприємствам.

Як зазначено в запиті народних депутатів, на даний час у Прикарпатському управлінні бурових робіт видано цілу низку наказів про масові звільнення працівників, що відбуваються всупереч рішенню загальних зборів акціонерів ПАТ "Укрнафта” та вимогам Кодексу законів про працю України в частині погодження з первинною профорганізацією норм чисельності працівників та інших питань, передбачених чинним законодавством України.

З істотним порушенням вимог чинного законодавства, статуту товариства та Положення про Прикарпатське управління бурових робіт, без жодного юридичного обґрунтування чи документального оформлення здійснюється й ліквідація Надвірнянської експедиції, що у складі Прикарпатського УБР.

Ретельної перевірки заслуговує й поширена в масмедіа інформація про начебто передачу ПАТ "Укрнафта” власної нафтогазовидобувної структури стороннім підприємствам. Ідеться про надання в оренду одній із приватних структур НГВУ "Надвірнанафтогаз”, внаслідок чого держава може недоотримати прибуток за видобутий газ із 250 свердловин Битків-Бабчинського нафтогазоконденсатного родовища.

"Якщо такі факти дійсно мають місце, не підлягає сумніву, що навіть за формального дотримання законодавчих процедур така діяльність різко суперечить інтересам економіки України та потребує негайного припинення”, – вважає Олександр Сич.

За словами народного депутата України, в цій ситуації необхідне відновлення державного контролю над діяльністю ПАТ "Укрнафта”, яка, перебуваючи переважно у державної власності, останнім часом все більшою мірою зорієнтована на обслуговування інтересів приватних власників.

"Чи не єдиним можливим шляхом до врегулювання комплексу наявних проблем на виробництві є відновлення державного контролю над найбільшою нафтовидобувною компанією України, вжиття негайних заходів для нарощення ПАТ "Укрнафта” обсягів геологорозвідувальних робіт і експлуатаційного буріння з метою збільшення нафтогазовидобутку та зростання енергетичної незалежності країни в цілому”, – переконаний Олександр Сич.

Категорія: Виконавча влада | Переглядів: 2137 | Додав: Адмін | Теги: Прикарпатське УБР, НГВУ Надвірнанафтогаз, Nadvirna, Сич Олександр Максимович, Надвірнянська експедиція, Надвірна, новини, Надвірна новини, Битків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]