Головна » 2013 » Серпень » 13 » В Білих Ославах відбувся етап Чемпіонату України з класичного ендуро
14:43
В Білих Ославах відбувся етап Чемпіонату України з класичного ендуро

Протягом трьох днів на Надвірнянщині проходив ІІІ етап Чемпіонату України із класичного ендуро. На офіційний старт змагань, що відбувся в с. Білі Ослави вийшли 62 спортсмени, з них – троє дівчат. Крім представників з різних областей України у змаганнях брали участь і 12 спортсменів з Росії.

Ендуро, як вид спорту, є доволі молодий, він є однією з дисциплін мотоспорту, змагання у ньому проходять на різному покритті і по пересіченій місцевості.

Офіційні урочистості з відкриття змагань розпочав Білоославський сільський голова Щербюк Микола Миколайович, який подякував односельцям за ентузіазм в організації та підготовці траси для змагань та побажав спортсменам вдалого виступу і зазначив, що в учасників мають залишитися приємні спогади про село.

Голова Івано-Франківської обласної федерації мотоциклетного спорту Тарас Яворський розповів, що у Білих Ославах одночасно відбувається ІІІ етап Чемпіонату України із класичного ендуро і "Кубок Карпат".

Державний прапор України підняли мотогонщики із Севастополя, а сільський парох, отець Ужитчак Василь Миколайович (УПЦ КП) поблагословив у добру путь спортсменів.

Учасники змагань проїхали символічним живим коридором із кількох сотень людей, основні ж змагання відбувалися в урочищі Дримблюжка, де розкинулося ціле наметове містечко.

Організатори підготували унікальну трасу, були побудовані різноманітні фігури з колод: різної висоти, вздовж і поперек траси, перегороди з автомобільних покришок, траншеї з водою, круті підйоми та спуски тощо.

Перемогу у ІІІ етапі Чемпіонату України із класичного ендуро здобули іванофранківці, а "Кубок Карпат" виборола команда з Севастополя.

Уперше у змаганнях брали участь жінки. Спортсменка з Москви посіла перше місце, мотогонщиця з Києва стала другою, а наймолодша учасниця зі Львова, хоч і з технічних причин зійшла з траси, проте отримала приз "За волю до перемоги".

Категорія: Події | Переглядів: 1063 | Додав: Адмін | Теги: Щербюк Микола Миколайович, Білі Ослави, ендуро, новини Надвірнянщини, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]