Головна » 2013 » Лютий » 4 » У мера м. Надвірна вимагають землю
15:00
У мера м. Надвірна вимагають землю

Ініційоване фракцією ВО "Свобода” звернення до міського голови Андрійовича Зіновія Мирославовича та міської ради було підтримане сесією Надвірнянської міської ради 31 січня 2013 року. Далі наводимо текст звернення.


Міському голові

м. Надвірна

п. Зіновію Андрійовичу


Надвірнянській

міській раді


31 січня 2013 р.


Звернення


У відповідності до Конституції та законів України, кожний громадянин України має право на передачу земельної ділянки у безоплатну власність у межах норм безоплатної приватизації, передбаченої ст. 121 Земельного кодексу України.

Протягом останніх кількох років Надвірнянська міська рада відмовляє надвірнянцям в реалізації їхнього права, нібито вільних земельних ділянок для будівництва в місті Надвірна немає. Але не зважаючи на це, процес виділення земельних ділянок для будівництва здійснюється.

Вважаємо, що такі принципи роботи міської ради суперечать нормам прозорості та справедливості. Зокрема це зумовлено відсутністю списку громадян, які стоять на обліку на отримання земельних ділянок безоплатно у власність та списку громадян пільгових категорій.

Враховуючи вищенаведене та з метою об'єктивного та прозорого механізму надання земельних ділянок для будівництва в м. Надвірна, фракція ВО "Свобода” наполягає на розробленні концепції (положення) виділення земельних ділянок для будівництва в м. Надвірна, яке б передбачало наявність черги надання земельних ділянок, квот для пільгових категорій громадян та засади формування черги.

У такий спосіб надвірнянці зможуть контролювати процес виділення землі, адже він відбуватиметься не хаотично, а згідно з оприлюдненими списками.

Також ще раз звертаємо увагу на необхідності якнайшвидшого прийняття проекту Генерального плану міста, що дасть можливість надвірнянцям мати інформацію про розміщення вільних земельних ділянок та недопущення ігнорування їх інтересів у майбутньому.

У всіх інших випадках виділення землі буде тіньовим і прихованим від громадськості.


Голова фракції ВО "Свобода”

в Надвірнянській міській раді Гринішак Володимир Юрійович

Категорія: Самоврядування | Переглядів: 873 | Додав: Адмін | Теги: Надвірнянська міська рада, Nadvirna, Андрійович Зіновій Мирославович, Надвірна, новини, Надвірна новини, Гринішак Володимир Юрійович, земля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]