Головна » 2012 » Жовтень » 7 » Служити із честю, повернутися з гордістю
21:10
Служити із честю, повернутися з гордістю

Саме такі побажання адресувала майбутнім воїнам мати призовника Наталія Добринюк.

Уже традиційні для краян урочисті проводи юнаків до лав Збройних сил України відбулися 28.09.2012 року в Надвірнянському районному будинку культури. Сюди призовники прийшли зі своїми батьками, друзями, коханими. У залі їх вітально зустрічали патріотичними мелодіями. Концертне дійство вміло координувала неперевершена ведуча усіх мистецьких заходів Галина Чуревич. А подивитися і послухати вже завтрашнім захисникам держави було дійсно що. Для них щиро відкривали свої серця одержимо закохані в пісню, танець і слово: оксамитовий голос краю Віктор Чудновський, великий майстер-мастак з виконання гуморесок національних письменників-сатириків Андрійко Насадюк, хореографічний дует у складі Анастасії Приймак і Василя Синоверського та всі їхні ровесники зі школи танцю Олени Здольник – ансамбль "Горянка”, талановита виконавиця із насичено колоритним голосом Марічка Петруняк, дебютанти (на проводах до армії) зворушливо романтичні Богдана Кінаш та сестри Людмила і Христина Пастернак.

І в цю мистецьку канву змістовно вливалися виступи завідувача сектору взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату РДА Ярослава Кінаша, керуючого справами виконавчого апарату районної ради Ігоря Середюка, заступника військового комісара Надвірнянсько-Богородчанського об'єднаного військкомату майора Михайла Дохторова. Повернутися додому живими і здоровими. Відчувати відповідальність за довірену службу в незалежній Україні та застосовувати зброю тільки з навчальною метою побажали молодим рекрутам старші наставники.

Як поінформував заступник військового комісара Надвірнянсько-Богородчанського оРВК Михайло Дохторов, перша команда, сформована із 60 призовників, відправиться на строкову військову службу уже через тиждень. Останнього місяця осені таких відправлень буде три. Загалом на об'єднаний РВК доведено завдання відправити 100 юнаків із Надвірнянщини, Богородчанщини та Яремчівщини. – Зокрема, із Надвірнянського району відібрано 109 ідеально здорових хлопців, – зазначив М. Дохторов, – які мають бажання служити в армії. Обласна призовна комісія призначила в команди 60 осіб, які відповідають усім критеріям служби у війську. Службу проходитимуть у Сухопутних військах, куди входить армійська авіація (у народі кажуть ВДВ, десантники). Більше визначити не можуть, оскільки наряд уже виконаний – 41 солдат із Богородчанського району і Яремчівської міської ради, уточнив військовий офіцер. За словами Михайла Дохторова, хто хоче служити і вже визначений, не втратить свого шансу, бо буде ще весняний призов… Тобто молоді здорові юнаки ще приміряють на себе солдатську шинель. А осінній цьогорічний призов, що розпочався 1 жовтня, триватиме до 30 листопада.

Категорія: Події | Переглядів: 749 | Додав: Адмін | Теги: Михайло Дохторов, Яремче, РВК, Богородчани, призов, Надвірна, новини, Надвірна новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]