Головна » 2012 » Жовтень » 18 » Просвітянське “ШОУ” або як надвірнянську «Просвіту» здали ПР
01:20
Просвітянське “ШОУ” або як надвірнянську «Просвіту» здали ПР

23.09.2012 року в будинку «Просвіти» м. Надвірної людно як ніколи.

Виявляється, що заступник голови райадміністрації Ковалюк Богдана Михайлівна зібрала вчителів району на, нібито, конференцію районного осередку "Просвіти”. Це зібрання вона скликала для того, щоб "призначити” себе головою. При цьому вибірково скликані вчителі не є членами "Просвіти”, оскільки по школах району немає просвітянських осередків, і ніхто з них немає членських квитків. За просвітянським статутом всі делегати конференції повинні мати членські квитки.

Учителі приїхали в "Просвіту” (адже їм наказали директори), не знаючи для чого, і тільки коли їм видали "червоні папірці”, так звані мандати, зрозуміли, що потрібно обирати голову районної "Просвіти”.

Прийшли на конференцію і небайдужі надвірнянці, які хочуть, щоб "Просвіта” працювала. Ці ж надвірнянці ще півроку назад написали заяви на вступ до "Просвіти”, здали фото, щоб стати членами організації та отримати квитки. Але, на жаль, Степан Волковецький цим людям чомусь вперто не хотів підписувати заяви і видати квитки.

Коли надвірнянці хотіли зареєструватися на конференції та отримати "червоні папірці”, режисер "шоу” Котів Марія сказала, що, мовляв, нехай голосують підняттям руки. Та коли голосували – "руки” забули порахувати.

Отже, все закінчилося одноголосним обранням Ковалюк Б.М. головою районної "Просвіти”. Ще один осередок "Просвіти” ліг під ноги влади. Ковалюк Б.М. аж просльозилася на радощах.

Ми, громада м. Надвірної, обурені такою поведінкою голови обласної "Просвіти” С. Волковецького  і заступника голови райдержадміністрації Ковалюк Б.М. та вважаємо, що ця конференція не є правочинною ні з юридичної, ні з людської точки зору.

Просвітянський осередок при Громадсько-політичній раді Надвірнянського району.

Категорія: Самоврядування | Переглядів: 833 | Додав: Адмін | Теги: Nadvirna, Ковалюк Богдана Михайлівна, Просвіта, Надвірна, новини, Надвірна новини, Волковецький Степан, Котів Марія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]