Головна » 2013 » Серпень » 1 » Обговорили стратегію розвитку Надвірної
16:34
Обговорили стратегію розвитку Надвірної

За участі народного депутата України Дерев'янка Юрія Богдановича відбулося засідання ініціативної групи, яка розробляє стратегію розвитку міста Надвірна, з керівниками місцевих підприємств. Предметом обговорення був промисловий потенціал Надвірної та роль промислових підприємств у її розвитку.

"Нам, безперечно, потрібно створити стратегію розвитку міста і спільними зусиллями депутатів, місцевої влади та громади поступово змінювати місто на краще, врахувавши всі перспективні напрями. У Надвірній базуються великі підприємства нафтовидобувного та нафтопереробного комплексу. Вони завжди давали місту роботу і забезпечували надходження до його бюджету. То ж, планувати розвиток міста слід з урахуванням перспектив розвитку цих підприємств", - зазначив Юрій Дерев'янко.

Керівники підприємств міста висловили своє бачення розвитку міста.

Якщо Гончарук Роман Дмитрович, заступник директора ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття", акцентував на сьогоднішньому стані свого підприємства, на якому переробку нафти зупинено, а значну кількість працівників скорочено, натомість начальник НГВУ "Надвірнанафтогаз" Чуприна Володимир Степанович розповів, що підприємство розвивається — тут проводять капітальні ремонти приміщень та здійснюють додаткове будівництво. Силами працівників підприємства та ГО "Інститут історії Надвірнянського нафтопромислового району" в селі Пнів ведуться завершальні роботи зі створення першого в Україні музею історії нафтовидобутку.

Колишній міський голова Надвірної Андрійович Михайло Васильович вважає, що слід надати місту статус обласного підпорядкування. Колишній чиновник переконаний: лише в такому разі для Надвірної відкриються нові можливості розвитку. Теперішній міський голова Андрійович Зіновій Мирославович зазначив, що є низка чинників, які не дають місту повноцінно розвиватися. Зокрема, це проблема доріг, недостатнє наповнення міського бюджету через слабкий розвиток підприємств, а також несправедливий розподіл коштів з державної скарбниці.

Підсумком дискусії став висновок, що місту потрібна стратегія розвитку і що розвиток промислових підприємств краю є однією з умов її успішної реалізації.

Представники підприємств разом з учасниками робочої групи зі створення стратегії розвитку міста Надвірної вирішили підписати меморандум про співпрацю й об'єднати зусилля в роботі над забезпеченням успішного майбутнього свого рідного міста.

Категорія: Самоврядування | Переглядів: 1017 | Додав: Адмін | Теги: Пнів, Чуприна Володимир Степанович, Андрійович Зіновій, Надвірна, Гончарук Роман Дмитрович, Дерев'янко Юрій Богданович, Андрійович Михайло Васильович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]