Головна » 2013 » Квітень » 7 » Надвірнянська міліція бере хабарі
16:34
Надвірнянська міліція бере хабарі

Надвірнянським міжрайонним відділом Управління Служби безпеки України в Івано-Франківської області спільно з прокуратурою області під час отримання хабара затримано капітана міліції Надвірнянського районного відділу УМВС. Під час затримання правоохоронець намагався втекти на автомобілі та травмував співробітника СБУ.

Як з'ясувалось, оперуповноважений вимагав у мешканця с. Заріччя одну тисячу доларів США за непритягнення його до кримінальної відповідальності. Напередодні під час обшуку в помешканні 39-річного чоловіка було знайдено наркотичні засоби. На наступний день його викликали до райвідділу, де дали зрозуміти, що "справу” можна залагодити лише за допомогою "зелених”.

Постійними телефонними дзвінками працівник сектору по боротьбі з наркотиками почав психологічно тиснути на чоловіка та настирливо вимагати кошти. За ними зухвалий правоохоронець приїхав на службовому автомобілі. У момент затримання 31-річний капітан міліції чинив опір співробітникам СБУ. Він спочатку влаштував штовханину, потім бійку, потім на автомобілі намагався втекти у поле та по дорозі викинути отриманий хабар, а згодом своїм автомобілем травмував одного із співробітників СБУ та забіг у річку. Там зловмисника і піймали.

За фактом отримання хабара розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті за даний злочин передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна та забороною на певний період обіймати посади у державних органах.


Як завжди, причетність до події начальника підрозділу у прокуратурі спростовують. Хоча, за твердженнями працівників міліції, які побажали не афішувати свої імена, саме начальник Надвірнянського районного відділу УМВС Чекмарьов Роман Валерійович заставив підлеглого підкинути жителю с. Заріччя наркотики, а потім вимагати у нього гроші. Проте, офіційна версія буде встановлена слідством і озвучена під час судових засідань. Водночас, за словами тих же міліціонерів, раніше працівники СБУ вже затримували підлеглих Чекмарьова на його попередній каденції начальника в Надвірнянському районі. Після чого вину Романа Валерійовича не було доведено, і його направили в інший район на пониження.

Нагадуємо, у випадку вимагання хабарів та інших корупційних правопорушень необхідно звертатись до Надвірнянського міжрайонного відділу Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області за адресою: м. Надвірна, вул. Майдан Шевченка, 42, тел. (03475)22295.

А також до прокуратури Надвірнянського району за адресою: м. Надвірна, вул. Майдан Шевченка, 39, тел. (03475)24044.

Категорія: Правоохоронні органи | Переглядів: 2707 | Додав: Адмін | Теги: Чекмарьов Роман Валерійович, Гриленко Юрій Миколайович, МВС, Надвірнянський МРВ УСБУ, СБУ, Надвірнянський РВ УМВС, Надвірна, новини, хабар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Патя  
0
В Надвірній уже все прогнило від хабарництва...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]