Головна » 2013 » Червень » 19 » Делятинська школа отримала новий комп’ютерний клас
18:23
Делятинська школа отримала новий комп’ютерний клас

Благодійний фонд Юрія Дерев'янка подарував школярам селища Делятин комп'ютерний клас. Для Делятинської загальноосвітньої школи №1 придбали 11 комп'ютерів.

"Діти, які навчаються у Делятинській школі, матимуть можливість на більш високому рівні опановувати інформатику, вивчати новітні комп'ютерні програми, готуватися до уроків – добирати матеріали з Інтернет-бібліотек, студіювати мови. Навчання з використанням Інтернет-технологій повинно стати нормою для всіх шкіл. Це одна з головних потреб сьогодення", – наголосив засновник Всеукраїнського благодійного фонду, народний депутат України Дерев'янко Юрій Богданович.

Комп'ютери, якими досі послуговувалися у Делятинській школі, працюють вже близько 20 років. "Нові комп'ютери – це інвестиція у майбутнє наших дітей. Для нас дуже важливо, щоб вони йшли в ногу з часом. І після закінчення школи не відчували, що пасуть задніх, порівняно з однолітками із міських шкіл", – підкреслив директор школи Петріщак Олег Ілліч.

У Делятинській школі вчаться близько 440 учнів. Уроки інформатики мають шість класів. Вчитель інформатики Тодощук Надія Орестівна вважає, що нові комп'ютери стимулюватимуть школярів. "Бачимо, що вони хочуть працювати - від комп'ютерів їх просто неможливо відірвати. Для вчителів комп'ютерний клас – це також дуже доречний подарунок. На комп'ютерах ми готуємо роздатний  матеріал на уроки, складаємо презентації тем", - розповіла Тодощук Надія Орестівна.

За словами вчительки інформатики, дітей сьогодні найбільше цікавить можливість здобувати практичні навички – наприклад, створювати слайд-фільми, відеопрезентації, власні сторінки і сайти. Досі школа не мала підключення до Інтернету. За сприяння Благодійного фонду Юрія Дерев'янка до початку нового навчального року кабінет інформатики вийде в мережу.

А поки що у Делятинській школі коштом Фонду проводять курси підвищення комп'ютерної майстерності для учнів. "Дітей завжди багато, є навіть черга до комп'ютерів. На курсах ми можемо займатися з кожним індивідуально і таким чином даємо їм значно більше навичок, аніж на шкільних заняттях", – відзначила викладач Тодощук Надія Орестівна.

Олексин Назарій Романович, учень 8 класу, відвідує курси, щоб опанувати комп'ютерні програми з дизайну. "Ці нові комп'ютери просто "літають", – тішиться школяр. – Вони потужніші, відповідно швидше опрацьовують інформацію і видають результат. Ми можемо експериментувати, використовувати потужніші інструменти і опції, яких раніше не брали тільки тому, що старі комп'ютери на них "зависали"."

Це не перша допомога Благодійного фонду Юрія Дерев'янка Делятинській школі № 1. Минулого року Фонд придбав меблі для шкільної їдальні, передав у класи сучасні магнітні дошки, подарував у школу баян.

Категорія: Події | Переглядів: 915 | Додав: Адмін | Теги: новини Надвірнянщини, Надвірна, Тодощук Надія Орестівна, новини, Делятин, Дерев'янко Юрій Богданович, Олексин Назарій Романович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]