Головна » 2013 » Січень » 12 » 29-а бюджетна сесія міської ради
17:02
29-а бюджетна сесія міської ради

04 січня 2013 рjre, на 29-ій сесії Надвірнянської міської ради прийняли бюджет м. Надвірна.

– До формування бюджету ми підійшли глибоко, фундаментально й системно, – наголосив міський голова Андрійович Зіновій Мирославович, звітуючи перед депутатами про роботу виконавчого комітету міської ради із захисту проекту бюджету Надвірної перед розпорядниками коштів. – Цьому передувала результативна діяльність профільної бюджетної та інших депутатських комісій міської ради. Цьогоріч коштів не вистачило усім, зауважив, з'ясовуючи бюджетні перипетії, Андрійович З.М. Тому, визначили пріоритети, якими є дошкільна освіта (а це, крім зарплати, і виховний процес, і харчування). Міністерство фінансів довело району торішню цифру 22 млн. грн., 50 % з яких складають енергоносії та заробітна плата шести ДНЗ міста. Тож бюджетний запит міста зробили на 12 млн. грн., щоб уможливити нормальне функціонування дошкільної галузі, уточнив керівник територіальної громади міста. Але районні депутати довели суму в 11 млн. 310 тис. грн., виходячи з того, що вся дошкільна освіта району отримала менше, ніж торік.

Міський голова зазначив, що для наповнення скарбниці Надвірної шукають і власні резерви, скеровуючи вектори діяльності усієї господарки у бік оптимізації, економії. Усвідомлюючи той факт, що з кожним роком доводиться все важче переконувати, захищаючи міський бюджет (цьогоріч сума вилучення до району склала 1 млн. 313 тис. грн.), Зіновій Андрійович налаштував депутатський корпус на відповідальну позицію: виконання дохідної частини залежить від кожного. – Від наповнення бюджету розвитку залежатиме реалізація тих завдань, що поставили перед нами виборці.

Міський бюджет складає 26 млн. 386 тис. 850 грн. Обсяг доходів загального фонду визначено в сумі 19953668 грн., спеціального фонду – 6433182 грн., у т. ч. бюджету розвитку – 4752200 грн. Затверджено 26386850 грн. видатків, у тому числі 19953668 грн. видатків загального фонду (із врахуванням 1313600 грн., що згідно з рішенням районної ради «Про районний бюджет на 2013 рік» передають до райбюджету), та 6433182 грн. видатків спеціального фонду.

Встановлено, що до доходів загального фонду міського бюджету належать: податки на доходи фізичних осіб (25%); на прибуток підприємств та організацій, що належать до власності територіальної громади міста; на нерухоме майно; збори та плата за спеціальне використання лісових ресурсів; збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності; адміністративні штрафи; надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом; державне мито; плата за землю; за розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів.

Джерелами формування спеціального фонду міського бюджету в частині доходів є: власні надходження бюджетних установ, які утримуються за рахунок коштів міського бюджету; кошти від продажу землі і нематеріальних активів; збір за першу реєстрацію транспортних засобів; екологічний податок; єдиний податок; кошти від відчуження майна, яке знаходиться у комунальній власності.

Цим же рішенням затверджено перелік захищених статей видатків загального фонду міського бюджету; перелік об'єктів, фінансування яких здійснять за рахунок коштів бюджету розвитку у рамках плану соціально-економічного розвитку на 4752200 грн.


Депутати підтримали звернення сесії районної ради з приводу значного недофінансування захищених статей в освіті, культурі й медицині, адресувавши його парламенту, урядові та народному депутатові України Дерев'янку Юрію Богдановичу. Затверджено три Програми на 2013 рік: розвитку місцевого самоврядування у Надвірній; фінансування робіт з екологічного фонду і заходи щодо її реалізації; розвитку туризму в м. Надвірна. Програми фінансуватимуть за рахунок коштів міського бюджету.


Окремими рішеннями 29-ї сесії міської ради введено посади сторожів у дошкільних закладах міста; встановлено розмір плати за відвідування ДНЗ у Надвірній. Так, із 01 січня 2013 року вартість одного дня відвідування дитиною ясельної групи коштуватиме батькам 6 грн.; дитсадківської – 8 грн. 50 коп.

Депутати затвердили план соціально-економічного розвитку міста на 2013 рік, а також позитивно обговорили питання про затвердження технічної документації і передачу земельної ділянки в постійне користування Надвірнянському відділенню Держказначейства.


29-а сесія, що розпочала відлік депутатської діяльності в Новому році, проходила динамічно, оперативно й ефективно. Це, без сумніву, стало можливим завдяки налагодженій співпраці всього депутатського корпусу з апаратом міської ради, основу діяльності якого складають заступники, секретар та керуючий справами. Власне їм, а також усім колегам по роботі в самоврядному органі Андрійович Зіновій Мирославович адресував слова вдячності і щирих поздоровлень зі святами, вкотре наголошуючи на достатньому вкладі кожного депутата у бюджетний процес.

Наприкінці сесії міський голова заявив, що, виконуючи обіцянку, перераховує свою премію (а це понад 2 тис. грн.) на спорудження пам'ятника Борцям за волю України у Надвірній.

Категорія: Самоврядування | Переглядів: 834 | Додав: Адмін | Теги: Антонюк Олег Богданович, Андрійович Зіновій Мирославович, Надвірна, новини, Надвірнянська міська рада, Надвірна новини, сесія міської ради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]