Головна » 2012 » Вересень » 20 » За заняття гральним бізнесом надвірнянський горе-підприємець заплатить штраф у 130 тисяч гривень
23:19
За заняття гральним бізнесом надвірнянський горе-підприємець заплатить штраф у 130 тисяч гривень

Надвірнянський районний суд (суддя Вінтоняк Мирослава Богданівна) у відкритому судовому засіданні розглянув кримінальну справу щодо обвинувачення 30-річного мешканця райцентру, вдівця, у зайнятті забороненим видом господарської діяльності  -  гральним бізнесом. 20.01.2012 року співробітники державної служби по боротьбі з економічною злочинністю спільно з працівниками Надвірнянського міжрайвідділу Управління СБУ в Івано-Франківській області в ході проведення оперативно-розшукових заходів задокументували факти надання послуг громадянам з доступу до азартних ігор у мережі Інтернет шляхом використання комп’ютерів і програмного забезпечення в залі Інтернет-клубу. Окрім інших моментів правоохоронці зафіксували факти здійснення відвідувачами клубу грошових ставок через адміністратора, формування електронного гаманця, а також виплати певного виграшу.

З місця події були вилучені 10 комп’ютерів, підєднаних до мережі Інтернет, а також комп’ютер-адміністратор та відеореєстратор. До речі, під час досудового слідства встановлено, що власник Інтернет-клубу з метою зайняття незаконним бізнесом спеціально придбав 4 додаткових плати, які давали можливість використовувати окремі системні блоки в якості ігрових автоматів.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 (зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України. При призначенні покарання суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, а також обставини, що пом’якшують покарання. З огляду на це, суд призначив підсудному покарання, яке є нижчим від найнижчої межі встановленої санкції даної статті.

Щоправда, навіть таке виявилося маловтішним для чоловіка. Згідно з вироком, він має сплатити штраф у розмірі 130 тис. грн. Крім того, в дохід держави конфісковано усе обладнання, яке використовувалося в Інтернет-клубі з метою надання доступу для гри в азартні ігри.

Вирок суду, безперечно, болісно вдарить по кишені підприємця. Водночас цей вердикт має стати повчальним для інших осіб, які з корисливих міркувань вдаються до порушення законодавства про заборону в Україні грального бізнесу.

Категорія: Правопорушення | Переглядів: 865 | Додав: Адмін | Теги: Вінтоняк Мирослава Богданівна, Надвірнянський МРВ УСБУ, Надвірнянський РВ УМВС, ст. 203-2, азартні ігри, Надвірна, новини, Надвірна новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]