Головна » 2012 » Вересень » 21 » За незаконні оборудки з металом надвірнянці постануть перед судом
10:17
За незаконні оборудки з металом надвірнянці постануть перед судом

Пізнього вечора на одній з вулиць у Надвірній Івано-Франківської області працівники патрульно-постової служби міліції затримали чоловіка, який переносив кришку від каналізаційного люка. Незабаром було встановлено, що 44-річний надвірнянець викрав кришку, залишивши відкритим люк у місці поміж житловими будинками, де часто ходять люди. Саме через таких зловмисників й стаються нещасні випадки чи травмуються громадяни.

Затриманий зізнався, що мав намір здати поцуплене на металобрухт. Понад те, як уже з'ясовано, цей чоловік раніше неодноразово вдавався до подібних проявів. У ході попереднього слідства встановлено причетність затриманого до викрадення більше 10 кришок з каналізаційних люків. Ці злочини були вчинені наприкінці минулого року з вуличної мережі у райцентрі. Зловмисник притягується до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно) Кримінального кодексу України. Ця особа раніше вже відбувала покарання за пограбування, тепер їй загрожує новий строк до п'яти років позбавлення волі.

Тим часом міліція звертається до громадян з проханням повідомляти на лінію "102” про випадки підозрілої поведінки осіб чи вчинення ними крадіжок комунального майна. Правоохоронці оперативно відреагують на кожне повідомлення. Цього року злочини краще попередити і не допустити, ніж потім констатувати їх прикрі наслідки.

З початком осені прикарпатська міліція посилила боротьбу й з особами, які здійснюють незаконні операції з металобрухтом. Мета правоохоронців - профілактика і недопущення крадіжок комунального і майна громадян, адже нерідко зловмисники наважуються на крадіжки з метою здавання крадених речей і предметів на пункти приймання металобрухту або ж самодіяльним заготовлювачам брухту.

За кілька днів до цього працівники Державтоінспекції зупинили в Надвірній автомобіль "Мерседес Бенц”, завантажений 850 кілограмами металобрухту. 39-річний водій теж не мав ліцензії на заготівлю брухту.

За останній тиждень в ході проведення оперативно-профілактичних заходів на території Івано-Франківської області припинено нелегальну діяльність 4 пунктів приймання металобрухту. Відповідно до чинного законодавства, за порушення правил порядку здійснення операцій із металобрухтом передбачена кримінальна відповідальність. Суд може засудити винних до покарання у вигляді штрафу розміром від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 8500 гривень) або громадськими роботами від 100 до 200 годин.

Категорія: Правопорушення | Переглядів: 695 | Додав: Адмін | Теги: Надвірна, ст. 185 ККУ, металобрухт, новини, Надвірна новини, Надвірнянський РВ УМВС, патрульно-постова служба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]