Головна » 2013 » Березень » 2 » Відбулася сесія районної ради
14:53
Відбулася сесія районної ради

У четвер 28.02.2013 року відбулася 18 сесія Надвірнянської районної роади шостого скликання. Вів сесію голова районної ради Попович Василь Васильович, за участю голови райдержадміністрації Касіянчука Юрія Дмитровича та першого заступника директора департаменту економіки ОДА Василя Насадюка.

Сесія розпочалася з запитів та звернень депутатів, яких прозвучало аж 23. Переважна більшість запитів стосувалася стану автомобільних доріг та пасажирських перевезень.

Основними питаннями сесії були: виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2012 рік та про Програму соціально-економічного та культурного розвитку району на 2013 рік, які доповідав перший заступник голови РДА Іроденко Степан Степанович; "Про звіт РДА про виконання районного бюджету за 2012 рік” та "Про внесення змін до рішення районної ради "Про районний бюджет на 2013 рік”, які доповідав начальник фінансового управління РДА Обідняк Михайло Васильович; "Про звіт про виконання районних цільових програм”, доповідав начальник управління економіки РДА Уніят Василь Степанович; "Про затвердження та внесення змін до районних цільових програм” та ряд інших питань.

Наступна сесія відбудеться в квітні.


Версія ВО "Свобода”:


28.02.2013 року відбулася XVIII сесія Надвірнянської районної ради.

Сесія визнала роботу управління житлово-комунального господарства Надвірнянської РДА стосовно модернізації освітлення району незадовільною. Таку ж оцінку отримав за свою діяльність Івано-Франківський облавтодор у Надвірнянському районі. Хоча дехто з депутатів пробував ставати на захист "автодору”, виправдовуючи їх безгосподарність безгрошів’ям, отримали вичерпну відповідь від свободівця Іваночка Михайла Степановича: "Автодор повинен отримати негативну оцінку своєї діяльності за те, що висипає асфальт в ями з водою за те, що довели дороги до вулканічно-кратерної поверхні, за те що ломляться автомобілі і автобуси із-за доріг перетворених на суцільні ями, за те що такий стан речей не виправляє виконавча влада, за те що краяни наші просто ненавидять автодор”.

Критики від свободівців зазнало і питання з Програми соціально-економічного розвитку Надвірнянщини на 2013 рік стосовно "Пошуку інвесторів для створення базового автопідприємства з метою забезпечення безперебійного, якісного перевезення пасажирів на маршрутах у межах району. Адже таким заходом РДА планувала повністю усунути всіх наших теперішніх перевізників і просунути на ринок перевезень "своїх”. А це у свою чергу могло призвести до встановлення в цій галузі монополії одного підприємства і звільнення з роботи десятків водіїв. До того ж, не відомо, у чий бюджет будуть сплачуватися податки, оскільки можливе підприємство-кандидат не матиме місцевої реєстрації. Тому свободівці домоглися ґрунтовного розгляду цього питання на наступній сесії.

Депутат фракції Іваночко Михайло Степанович озвучив звернення проводу Надвірнянської станиці Братства ОУН-УПА стосовно діяльності районної комісії щодо встановлення статусу ветеранів ОУН-УПА при Надвірнянській РДА. У ній голова Братства Михайло Юркевич жорстко розкритикував неправомірність діяльності комісії по встановленню статусу ветеранів ОУН-УПА окремим жителям району.

Свободівець Сергій Штогрин запропонував спростити процедуру подання документів для отримання матеріальної допомоги з депутатського фонду районної ради. Для цього достатньо буде лиш представити акт обстеження житлових умов, скасувавши ряд бюрократичних та непотрібних довідок.

Комісія з питань захисту прав людини, законності і правопорядку, за ініціативою її голови свободівця Івана Гурмака, відправила на доопрацювання Програму сприяння розвитку громадського суспільства в Надвірнянському районі на 2013-2015 роки. Депутати критично оцінили її через те, що органи виконавчої влади отримують можливість на свій розсуд у ручному режимі розподіляти кошти між лояльними до влади організаціями.

Також свободівці в черговий раз підняли питання необхідності будівництва загальноосвітньою школи в с. Чорний Потік, яке не вирішується вже багато років.

Категорія: Самоврядування | Переглядів: 804 | Додав: Адмін | Теги: Попович Василь Васильович, сесія, Надвірнянська районна рада, Nadvirna, Касіянчук Юрій Дмитрович, Надвірна, Іроденко Степан Степанович, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]