Головна » 2012 » Жовтень » 15 » “УДАР В. Кличка” прихистив “перекотиполе”? (Суд над (чи під) Онутчаком)
12:26
“УДАР В. Кличка” прихистив “перекотиполе”? (Суд над (чи під) Онутчаком)

Мабуть, нічого вже не здивує нашого виборця так, як відверта брехня.

Ми з Вами, шановні, пройшли і революцію, ми пережили прихід "Регіонів”, і, власне, на цьому етапі проявляється "ефект спіралі”. Знову "помаранчеві”, але вже під іншими прапорами. Дане твердження доречним є для Яремчівщини та її очільника – кандидата в народні депутати по округу № 87 (центр - м. Надвірна) Онутчака Василя Васильовича.

Не буду голослівною, а наведу факти. Зазирнувши на сайт Івано-Франківської ОДА, я дізналась про процвітаючий край.

Край, де дітки ходять до бібліотек, молодь забезпечена здоровим дозвіллям, а працездатний народ - роботою трьох промислових підприємств ТОВ "Ворохтянська лісова компанія”, ТОВ "Татарівський лісозавод”, ТОВ "Вест-Вуд”. А ще Яремче визнане курортною зоною. Здавалося б, на що нарікати? А ось з цього моменту давайте детальніше розглянемо деякі нюанси.

Отож, вищезгадані підприємства не працюють, у Микуличині й досі нема Дому культури, школи не реставрують. Тільки більш-менш пристойно живуть приватні ґазди, котрі звикли не вірити владі. І це поки ще мовчу про стан екології району.

Ні для кого не є таємницею, що пан Василь є правонаступником та маріонеткою "помаранчевого” Палійчука Миколи Васильовича, і кожен яремчівець добре пам'ятає, коли обидва мало не клялися у довічній вірності Віктору Андрійовичу, та сьогодні обоє йдуть від "УДАРу”. Постає питання, а коли у Кличка щось піде не за планом – куди хлопці побіжать далі? Чи можна "ймити” віри таким "перекотиполям” - розсудимо по їхніх справах.

Згадаємо село Дора. Зараз це всього лише присілок Яремчего. Хоча саме з Дори Яремче й починалося - ті п'ять родин, які згадані в Йозефінській метриці під 1787 роком, і від яких Яремче веде своє літочислення, були саме тут, в Дорі. Але за 20 років незалежності ніхто з можновладців не посилив закінчення будівництва повноцінної школи для діток села, яке саме по собі є історичною спадщиною для усієї країни завдяки своїм релігійним пам'яткам. Дивно, що Онутчак, вірячи у Бога, не вірить в освіту і не вбачає в цьому вкрай нагального питання. Школа там недобудована.

Наразі повернімось до самого міста Яремчего, де ґаздою є наш уже сумнозвісний кандидат.

Неподалік від міської ради був сквер, який тішив малят дитячим майданчиком, а дорослим дарував тихий відпочинок. Наразі місцина обгороджена. А все тому, що "попередники”, не без участі Палійчука, пообіцяли депутатам Яремчівської міськради, згідно з затвердженим проектом, розвинути там повну інфраструктуру на благо громади. Ідеологи цього проекту "не забули” й про духовність мешканців та пообіцяли спорудити там церкву. Результат цікавий – огорожа навколо, а сама місцина під забудову уже виставлена на продаж в Інтернеті. У яремчівців знову крадуть землю, прикриваючись інвесторами. Варто спитатись пана Василя, скільки земельних ділянок було продано з аукціону, адже їх не більше двох-трьох, а решта здавалась в оренду з правом викупу. Невже мер міста так не прагне поповнити бюджет? А, згодом, як виявилось, була продумана ще й інша схема – виділення земель через приміські до Яремчего села, де кожен голова залежний від Онутчака, а це 5 сільських рад. (Татарів, Ворохта, Поляниця, Яблуниця, Микуличин).

Слід згадати і обіцянки Онутчака газифікувати гірські села, та, нажаль, вони не дійшли далі Яремчего та Ямної. А Микуличин, Татарів та решта залишаються й досі без блакитного палива.

Але найбільші "подвиги” діючого мера Яремчего та його команди - "повеневі” бюджетні кошти. Дане розслідування залишалось до недавнього часу у суді. Основним питанням його є кому і за що виділялись компенсації. Та чомусь після якихось незрозумілих дій Онутчака та "оранжевих” друзів обставини у справі змінились магічним чином! А суть полягала у тому, що пан Василь виділяв компенсації давно промерлим людям. Чи то суддю "підігріли”, чи зі слідчими домовились – питаємось мера Яремчего, але чомусь і цей факт Василь Онутчак не поспішає коментувати.

Ольга Сворак

Нагадаємо, згідно з офіційними даними вікритих джерел:

Стосовно Яремчівського міського голови Онутчака Василя Васильовича було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. Онутчак В.В. обвинувачувався в тому, що в порушення Постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2008 року № 689 "Про затвердження порядку використання у 2008 році субвенції з державного бюджету обласним бюджетам Вінницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей, міському бюджету м. Чернівці для ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року”, видав розпорядження від 08.08.2008 року № 267-р, на підставі якого одну особу незаконно було включено до списку І категорії постраждалих осіб внаслідок стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року, та за рахунок субвенцій з державного бюджету незаконно виплачено кошти на загальну суму 98 тис. грн., що заподіяло тяжкі наслідки державним інтересам.

У судовому засіданні Онутчак В.В. свою вину щодо пред'явленого обвинувачення визнав повністю і пояснив, що коли було з'ясовано, що зазначена особа не мала правових підстав для отримання за рахунок субвенцій з державного бюджету 98 тис. грн. коштів державної допомоги, то він особисто з власної кишені повернув вказану суму на рахунок державного бюджету.

За період часу, коли тривало розслідування кримінальної справи, Онутчак В.В. зрозумів неправомірність вчиненого, у чому чистосердечно розкаявся, його діями нікому не було спричинено жодних збитків, активно сприяв розкриттю злочину. Свою вину Онутчак В.В. визнав повністю, у вчиненому розкаявся.

Прокурор м. Яремчего Мартинюк Віктор Михайлович у судовому засіданні підтримав клопотання підсудного Онутчака В.В. про закриття кримінальної справи, яка знаходилась у провадженні суду відносно останнього за ч. 2 ст. 367 КК України у зв'язку із зміною обстановки.

У свою чергу, Яремчівським міським судом (суддя — Марчак Юрій Іванович) 09.06.2011 року винесено постанову, якою звільнено Онутчака В.В. від кримінальної відповідальності, передбаченої ч. 2 ст. 367 КК України внаслідок зміни обстановки згідно зі ст. 48 КК України, та провадження в даній кримінальній справі закрито.

Категорія: Вибори 2012 | Переглядів: 1326 | Додав: Адмін | Теги: Марчак Юрій Іванович, Яремче, Мартинюк Віктор Михайлович, Онутчак Василь Васильович, Надвірна, новини, суд, Надвірна новини, УДАР В. Кличка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]