Головна » 2013 » Січень » 22 » Презентація природного заповідника "Горгани"
02:52
Презентація природного заповідника "Горгани"

У Надвірнянському районі знаходиться єдиний на Прикарпатті унікальний природний заповідник "Горгани”, який містить, зокрема, масив сосни кедрової європейської. Про це розповіла у вступному слові завідувач відділу краєзнавчої літератури Надвірнянської Центральної районної бібліотеки Грушецька Раїса Яківна.

Працівник сектору екологічної освіти ПЗ "Горгани” Кравчук Людмила Петрівна зробила презентацію заповідника, розповіла про основні завдання, а це охорона території, збереження флори і фауни, науково-дослідна, видавнича діяльність, еколого-просвітницька робота тощо. Заповідник є справжнім національним скарбом. Збереження, дбайливе його використання – обов'язок не лише працівників заповідника, але й жителів краю, адже ми повинні залишити цей скарб нащадкам – вважає Людмила Петрівна.

Присутні переглянули відеофільм "Таємничі Горгани”. Раїса Грушецька провела огляд книг, брошур, рекламних буклетів про заповідник "Горгани”, які є у фонді краєзнавчого відділу.

11 січня – День заповідників. Уперше цей день почали відзначати у 1997 році за ініціативи Центру охорони дикої природи і Всесвітнього фонду дикої природи. Сучасна мережа заповідників України відіграє важливу роль у збереженні біологічного і ландшафтного розмаїття, підтримки екологічної рівноваги у природі.

Категорія: Освіта | Переглядів: 2312 | Додав: Адмін | Теги: Кравчук Людмила Петрівна, Горгани, Грушецька Раїса Яківна, Nadvirna, Nadvirna news, новини Надвірнянщини, Надвірна, новини, Надвірна новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]