Головна » 2012 » Серпень » 21 » Під час перевірки, прокуратура виявила численні порушення у медичних закладах Надвірнянщини
22:26
Під час перевірки, прокуратура виявила численні порушення у медичних закладах Надвірнянщини

Прокуратурою Надвірнянського району проведено перевірки в лікувальних закладах району щодо додержання вимог законодавства про охорону здоров’я.

Перевіркою встановлено, що у лікарських амбулаторія та ФАП використовується застаріле холодильне обладнання, яке потребує заміни, проте жодні заходи щодо придбання нового обладнання їх керівниками не вживаються.

У ФАП с. Заріччя, взагалі відсутнє холодильне обладнання, що унеможливлює видачу імунобіологічних препаратів, що у свою чергу призводить до невиконання плану профілактичних щеплень як дорослому, так і дитячому населенню.

Крім того, медична техніка багатьох медзакладів потребує оновлення. Так, у Надвірнянській дитячій лікарні вийшов термін дії радіаційного сертифікату на рентгенапарат. Усі без винятку лікувальні установи недостатньо забезпечені дезінфікуючими засобами та стерилізаційною апаратурою.

Також у Надвірнянській дитячій лікарні неналежно експлуатується харчоблок, оскільки там відсутня вентиляційна система, потребують ремонту стіни, підлога, також необхідна заміна вікон, дверей.

Причинами виявлених порушень є неналежне ставлення до своїх посадових обов’язків окремих працівників лікувальних установ Надвірнянського району.

За наслідками проведеної перевірки прокурором району внесено подання головному лікарю Надвірнянської ЦРЛ з вимогою притягнути до дисциплінарної відповідальності керівників медичних закладів, у яких виявлено порушення.

Категорія: Правопорушення | Переглядів: 900 | Додав: Адмін | Теги: ЦРЛ, фап, Надвірнянська ЦРЛ, Надвірнянська дитяча лікарня, Грицюк Назар Петрович, Надвірна, Заріччя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]