Головна » 2012 » Жовтень » 16 » Назавизівська школа радо зустріла “Мобільний центр профорієнтації”
14:49
Назавизівська школа радо зустріла “Мобільний центр профорієнтації”

Важливою формою надання інформації про послуги служби зайнятості та надання профорієнтаційних послуг учнівській молоді є проведення виїзних акцій з використанням "Мобільного центру профорієнтації”.

З цією метою, 03.10.2012 року Надвірнянським районним центром зайнятості було проведено виїзну акцію з використанням "Мобільного центру профорієнтації” з учнями Назавизівської ЗОШ І-ІІІ ступенів 5-9 класів, яких налічувалось близько 50 осіб.

Почесними гостями заходу були директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Горбаль Григорій Михайлович, директор Надвірнянського районного центру зайнятості Стефанюк Олександра Василівна, головний спеціаліст відділу з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю апарату РДА Тиханський Володимир Вікторович, сільський голова Гаврилюк Володимир Львович, директор школи Будзак Ярослав Васильович та директор агрофірми "Добробут Прикарпаття” Пристай Ігор Романович.

З розповіді під назвою "Цікавий світ професій. Яку вибрати?” розпочала захід заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Надвірнянського районного центру зайнятості Станіщук Зоряна. Подалі наголосила згадали формулу правильного вибору професій "Хочу-Можу-Треба”. Детально зупинились на питанні щодо типів професій. Спілкування пройшло у форматі "питання – відповідь”, адже у формі опитування та дискусії, "живої” бесіди кожен із учнів, які визначились із вибором фаху, взявши в руки мікрофон, розказували про те, ким вони себе бачать у майбутньому. Маленькі школярики брали участь у цікавих іграх про професії, діти активно відгадували загадки на тему "У світі професій”. Захід проходив у жвавій, активній атмосфері.

Більша половина учнів під час роботи мобільного центру мала нагоду пройти профдіагностичне обстеження з метою визначення своєї професійної спрямованості за допомогою комп'ютерного тестування. Школярі із задоволенням скористалися можливістю визначити свої здібності і схильності, про які згідно з результатами тестових методик детально розповідала їм провідний спеціаліст Півторанюк Уляна Петрівна. Молодь дізналася більше про професії, затребувані на ринку праці, можливості їх отримання в навчальних закладах.

З промовою до присутніх звернувся директор агрофірми "Добробут Прикарпаття” Пристай Ігор Романович, який наголосив на важливості розвитку сільського господарства Надвірнянщини, здобуття тих професій, які будуть затребувані в даній галузі. Ігор Романович запросив учнів на професіографічну екскурсію на дане підприємство, а фахівці служби зайнятості пообіцяли дітлахам здійснити це в найкоротші строки, на що учні залюбки погодились.

Дирекція школи висловила щиру подяку службі зайнятості за проведений захід, адже діти одержали цінну інформацію про світ професій, змогли подивитися фільми про професії, отримали багато інформаційного матеріалу, буклети. Школярі подякували фахівцям служби зайнятості за цікавий та незабутній захід.

Категорія: Освіта | Переглядів: 1313 | Додав: Адмін | Теги: Надвірнянський центр зайнятості, Тиханський Володимир Вікторович, Стефанюк Олександра Василівна, Надвірна новини, Пристай, Гаврилюк Володимир Львович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]