Головна » 2012 » Жовтень » 9 » Міліція зайнялася інформацією про агітацію Піцуряка в надвірнянському громадському транспорті
13:58
Міліція зайнялася інформацією про агітацію Піцуряка в надвірнянському громадському транспорті

У м. Надвірній місцевими громадськими активістами 20.09.2012 року був зафіксований факт розміщення агітаційних плакатів кандидата в народні депутати від ВО "Свобода” Піцуряка Манолія Васильовича на транспортних засобах громадського користування.

Рекламні носії на маршрутному таксі, яке курсує за напрямком Чорний Потік - Надвірна на боковому склі використовуються для передвиборчої агітації, що прямо заборонено Законом України "Про вибори народних депутатів україни”.

У зв'язку з цим, депутат Івано-Франківської обласної ради Василь Попович дав пояснення:

"Нам не відомі факти присутності агітплакатів на громадському транспорті. В кінці-кінців, ми такого не робимо. Наші агітатори проінструктовані, тому вони таким не займаються”.

За словами Василя Поповича, плакати Манолія Піцуряка на громадський транспорт міг поклеїти симпатик кандидата в депутати.

"Наш штаб і наші агітатори не займаються поклейкою агітаційної продукції у заборонених законом місцях, в тому числі і на громадському транспорті” - говорить Попович.

Як стало відомо, з приводу зазначеної ситуації Дерев'янком Юрієм Богдановичем був поданий позов до Піцуряка Манолія Васильовича до Івано-Франківського окружного адміністративного суду (голова суду — Черепій Петро Миколайович).

У свою чергу, 22.09.2012 року судом (суддя - заступник голови суду Гундяк Віктор Дмитрович) встановлено факт розміщення агітаційної продукції за кандидата Піцуряка М.В. на транспортному засобі громадського користування марки Mercedes-Benz 609D, державний номерний знак АТ1000АА, який здійснював перевезення пасажирів за маршрутом "с. Чорний Потік — м. Надвірна”. При цьому даний матеріал було виготовлено та розповсюджено з порушенням ч. 22 ст. 74 вищевказаного Закону.

Відповідальність за порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях передбачена ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідальність за виготовлення або замовлення виготовлення під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно передбачена ст. 212-13 цього Кодексу. Згідно зі ст. 255 Колексу України про адміністративні правопорушення протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені вищезгаданими нормами, мають право складати органи внутрішніх справ.

Відповідно, судом направлено окрему ухвалу з даної справи до Надвірнянського РВ УМВС України в Івано-Франківській області для вжиття відповідних заходів щодо притягнення до адміністративної відповідальності осіб, винних у порушенні виборчого законодавства України.

Водночас зазначимо, що одразу після виявленого факту незаконної агітації, відповідну заяву направлено до Надвірнянського РВ УМВС України. Проте заяву залишено без розгляду. Тому позивачі звертались в Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Категорія: Вибори 2012 | Переглядів: 975 | Додав: Адмін | Теги: Nadvirna, Піцуряк Мановлій Васильович, Надвірна, новини, Дерев'янко Юрій Богданович, Надвірна новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]