Головна » 2013 » Липень » 22 » Консультації з громадськістю щодо пасажирських перевезень в районі
23:55
Консультації з громадськістю щодо пасажирських перевезень в районі

21 липня 2013 року в Надвірнянській районній державній адміністрації відбулись консультації з громадськістю щодо пасажирських перевезень в районі, яку провів заступник голови райдержадміністрації Іроденко Степан Степанович  з представниками громадськості району та перевізниками, які здійснюють пасажирські перевезення. Також у зустрічі взяли участь Писклинець Ігор Дмитрович - керуючий справами районної ради, Василенко Василь Васильович - заступник міського голови, Гнатюк Василь Петрович - начальник ДПІ в районі, Забачинський Микола Антонович - голова антикорупційного представництва в районі, ряд працівників райдержадміністрації, ДАІ та інших служб району.

У ході бесіди представники громадськості висловили ряд претензій до перевізників та районної і міської влади щодо стану пасажирських перевезень:

про наведення порядку з стоянками для автобусів, які чекають черги;

про сітку маршрутів міста;

про невідповідність плати за проїзд з офіційною ціною;

про нетактовне поводження перевізників;

про перевезення пільгових категорій населення;

про дотримання графіків перевезення;

про технічний стан автобусів та їх невідповідність нормам;

про невидачу квитків;

про перенесення автостанції з центру міста;

про відсутність контролю зі сторони ДАІ та ще ряд питань з даної теми, які хвилюють громадськість району.

Громада району висловила як перевізникам, так і владі своє бачення виходу з ситуації, хоча в плані перенесення автостанції з центру міста думки людей розділилися. У свою чергу і перевізники висловили проблемні питання щодо стану доріг, несвоєчасної виплати коштів за перевезення пільговиків, не встановлені відповідні дорожні знаки, не обладнані місця зупинок. Бесіда була гострою та відвертою. Як громада, так і перевізники висловили бажання проводити такі зустрічі регулярно - хоча б раз на квартал.


Підводячи підсумок консультацій, Степан Іроденко зауважив, що порядок буде наведено однозначно, і перевізники змушені будуть виконувати прийняті районною і міською владою рішення. Щодо руху пасажирського транспорту в місті і перенесення автостанції, - то владі необхідно прийняти таке "Соломонове" рішення, яке б влаштовувало всіх, а насамперед пасажирів.

Категорія: Самоврядування | Переглядів: 1020 | Додав: Адмін | Теги: Василенко Василь Васильович, РДА, консультації, Забачинський Микола Антонович, Новини Надвірної, Надвірна, Іроденко Степан Степанович, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]