Головна » 2012 » Жовтень » 2 » Фінансова інспекція перевірятиме Управління праці та соцзахисту населення
16:57
Фінансова інспекція перевірятиме Управління праці та соцзахисту населення

Наприкінці минулого року контрольно-ревізійне управління реорганізовано в Державну фінансову інспекцію в Івано-Франківській області. Як територіальний підрозділ Держфініспекції в області – утворено Верховинську об’єднану державну фінансову інспекцію.

Але не дивлячись на організаційні зміни, функції та завдання не змінилися. Основним завданням є здійснення контролю за витрачанням коштів і матеріальних цінностей, їх збереженням, станом і достовірністю обліку і звітності в органах виконавчої влади, державних фондах, бюджетних установах і у суб'єктів господарювання державного сектору економіки, а також на підприємствах і в організаціях, які отримують кошти з бюджетів усіх рівнів та державних фондів або використовують державне чи комунальне майно на території Верховинського, Косівського, Надвірнянського районів та м. Яремчому.

Так, протягом 8 місяців 2012 року працівниками Верховинської об’єднаної державної фінансової інспекції проведено 34 контрольних заходи на підприємствах, установах і організаціях державної та комунальної форм власності з питань фінансово-господарської діяльності.

Проведеними контрольними заходами виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму 1571,65 тис. грн.

Унаслідок вжитих Верховинською об’єднаною державною фінансовою інспекцією заходів за 8 місяців поточного року забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів, допущених внаслідок порушення законодавства на загальну суму 1164,97 тис. грн.

За допущені порушення 63 особи притягнуто до адміністративної відповідальності, до порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано фінансові санкції у 12 випадках.

Крім того, проводиться робота щодо обмеження фіскального тиску на суб'єкти господарювання та з метою запровадження ризик-орієнтованого підходу до планування контрольно-ревізійної роботи.

Відтепер фінінспектори, з метою якісного відбору об'єктів контролю для включення їх до планів, направляють запити на підконтрольні об'єкти про надання копій звітних бухгалтерських документів (балансу, звіту про результати фінансової діяльності, звіту про надходження та використання коштів загального фонду, реєстру укладених договорів тощо) та проводять попередній аналіз їх фінансово-господарської діяльності; враховують результати попередніх контрольних заходів та інформацію від правоохоронних органів та іншу публічну інформацію про факти зловживань.

І лише після проведеного аналізу, приймається рішення про включення даного суб'єкта господарювання до щоквартального плану.

Зокрема, у ІV кварталі 2012 року планується проведення ревізії Управління праці та соціального захисту населення Надвірнянської райдержадміністрації (начальник - Креховецький Андрій Ярославович).

Крім того, в Верховинській об’єднаній державній фінансовій інспекції діє телефон довіри. Громадяни, які володіють інформацією про можливі порушення, допущені об'єктами контролю, можуть звертатися за номером (03432) 22259.

Разом з тим, читачі ресурсу nadvirna.at.ua, які володіють інформацією про порушення можуть писати у коментарях, на електронну адресу та на сайт odnoklassniki.ru/nadvirna. Усі, втому числі анонімні повідомлення будуть перенаправлені на адресу Верховинської оДФІ.

Категорія: Правоохоронні органи | Переглядів: 1084 | Додав: Адмін | Теги: Креховецький Андрій Ярославович, Надвірна, ДФІ, новини, Надвірна новини, УПСЗН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]