Головна » 2013 » Лютий » 5 » Депутат Надвірнянської міської ради Роман Мажак дав інтерв'ю
16:39
Депутат Надвірнянської міської ради Роман Мажак дав інтерв'ю

- Романе Павловичу, Ви один з найактивніших депутатів Надвірнянської міської ради і до ради обирались неодноразово. То в чому секрет Вашої успішної депутатської роботи?


- Особисто я успішності у депутатській діяльності не вбачаю, тому що для успішної діяльності потрібно багато чинників, які не завжди залежать від самого депутата. Тому питання про депутатську успішність швидше є риторичним. До Надвірнянської міської ради я обирався неодноразово по партійному списку. Про довіру виборців власне можна судити за кількістю обраних депутатів нашої політичної сили.


- Мені доводилось спостерігати за Вашою депутатською роботою в сесійній залі Надвірнянської міської ради, вразила мене Ваша конкретність та обґрунтованість у формулюванні пропозицій. Де Ви почерпнули такий досвід?


- Деякі риси характеру даються людині з моменту народження. Процес виховання в моїй сім’ї був таким, що батьки ставили переді мною вимоги, розуміючи, що мені це під силу виконати. Власне, це в подальшому навчило мене ставити перед собою завдання та досягати результату. Щодо депутатської роботи, то я завжди дотримуюсь засади, що: "чорне для мене завжди буде чорним, а біле - завжди білим”.


- Які, на Вашу думку, найбільш проблемні питання в господарці міста, та як їх вирішувати?


- Одним з найбільш проблемних питань міста є функціонування полігону твердих побутових відходів. Але цю проблему треба вирішувати разом з районною радою, районною державною адміністрацією, адже воно стосується всього Надвірнянського району. І коли підрахувати кількість побутових відходів, які продукує місто і співставити з тими об'ємами побутових відходів, які поступають з цілого району, то, однозначно, побачимо, що це питання є більше районного та обласного рівня. У міській раді неодноразово піднімалось питання облаштування окремого міського сміттєзвалища, але це не найкращий вихід. Треба йти шляхом розвинутих європейських країн та споруджувати сміттєпереробний завод, а для цього треба шукати інвестора. Тому треба створити сприятливі умови для інвесторів, щоб інвестиція була вигідною в рівній мірі як для інвестора, так і для громади.

Ще одним з проблемних питань міста є функціонування автостанції на вулиці Княгині Ольги. Думка міської ради є однозначною, що всі перевезення повинні здійснюватись з автовокзалу. Маршрут слідування може проходити через вулицю Княгині Ольги, де може знаходитись автозупинка, де транспортний засіб зупинятиметься не більше, ніж на п'ять хвилин. З цього приводу міською радою прийняті відповідні рішення, які, на жаль, не виконуються. Депутатський корпус має намір у найближчому часі заблокувати дорогу Княгині Ольги, щоб врешті покласти остаточну крапку в цьому питанні.

Також питання відновлення пішохідного моста через річку Бистриця у міській зоні відпочинку можна умовно віднести до категорії важливих. На даний час там роботи ведуться, вже виготовлена проектна документація і в близькому часі надвірнянці отримають відновлений пішохідний міст.


- Бюджет Надвірної у 2013 році є недостатнім для нормального функціонування господарки міста, які Ви бачите джерела додаткового наповнення його?


- Цьогорічний бюджет міста є проблемним. І всі ми добре розуміємо, що коли не вистачає коштів, якими би професійними та зваженими не були дії депутатів та міського голови проблем у функціонуванні міської господарки не уникнути. Вже впродовж кількох років бюджет міста є дефіцитним, а, точніше кажучи, є бюджетом проїдання, і за таких умов про розвиток міста важко розмовляти та щось конкретно говорити. Від цього і багато проблем у різних сферах господарки міста.

Щодо наповнення бюджету, то це повинен бути розвиток підприємств, зокрема розвиток туристичної сфери, що дасть можливість створити нові робочі місця, а це, у свою чергу, забезпечить сплату податків та поповнення місцевого бюджету.


- Депутатський корпус міської ради сформований з представників різних політичних сил, то чи за таких умов Вам вдається приймати рішення в інтересах громади, і якщо так, то яким чином досягаєте консенсусу?


- Звичайно, консенсус знаходити не просто, коли у процесі формування спільного рішення бере участь велика кількість людей, які мають своє бачення на ті чи інші проблеми, а також свою позицію та власну думку. Але, не зважаючи на це, ми працюємо для громади міста, і прийняті нами рішення в першу чергу скеровані для розвитку та добробуту міста, а це є спільним для представників усіх фракції та депутатів Надвірнянської міської ради.

Також потрібно розуміти, що депутати в силі прийняти не всі рішення, які влаштує всю громаду. Візьмемо, до прикладу, питання формування тарифів на комунальні послуги, сесія їх затверджує, але в основі їх формування стоять ціни на енергоносії: газ, електроенергію, паливо-мастильні матеріали. Депутати на формування цін на енергоносії жодного впливу не мають. І тарифи затверджуються, як правило, на рівні собівартості, щоб тільки уникнути збитків для комунальних підприємств.

Депутати працюють у комісіях в міжсесійний період, і всі проекти рішень обговорюються у профільних депутатських комісіях, а на сесії депутати приймають остаточне рішення.

Категорія: Самоврядування | Переглядів: 9402 | Додав: Адмін | Теги: Надвірнянська міська рада, Nadvirna, депутат Надвірнянської міської ради, Надвірна, новини, Мажак Роман Павлович, Надвірна новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
1 AurasisNot  
0
Да вот валом доков по этой теме!
Уникальное сообщение! Доступ в личную базу мануалов и платных материалов!
Подай заявку в команду срочно! Я в шоке :) http://grandcook.ru
Чтение рекламной почты в почтовых службах.

2 AurasisNot  
0
Да тут гора инфы по этой теме!
Отличное сообщение! Доступ в личную коллекцию курсов и платных материалов!
Запишись в команду срочно! Я в шоке :) http://grandcook.ru
Я решил для себя - на рынке форекс зарабатывать можно, и путь к само совершенству, финансовой свободе, как угодно назовите, я прокладываю.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]