Головна » 2012 » Жовтень » 7 » День учителя 2012
23:41
День учителя 2012

Учителю, вклоняюсь святості твоїй!

Під таким гаслом, яке уособлює вдячність і повагу держави, суспільства, батьків, школярів, відзначали своє професійне свято педагоги Надвірнянщини 03.10.2012 року .

"Учителю! Ти є і будеш вічно –

Як хліб, як мова, як знамен акорд,

Бо ти – землі незайманість книнична,

Бо ти – в народі і в Тобі – народ”.

Таких щирих і шанобливих слів немало прозвучало для освітянської сім'ї, яка зібралася на урочистості у палаці культури Надвірнянського коледжу.

Море квітів, щирих усмішок, доброзичливість, гарний настрій – це своєрідні атрибути кожного професійного свята. Але під час вшанування професії вчителя вони набувають особливого щемливого відтінку, бо всі ми родом із дитинства, із шкільної парти, де стільки почули напутніх слів, хоч істинний смисл їх зрозуміли, можливо, аж у дорослому житті. Тому так поважаємо їхню працю, адресуючи вдячність і на сцені, і у повсякденні.

А святкову сцену цього дня першими заполонили хор учителів музики та дитячий хор Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ст.ст. № 1 (керівники Менів Василь та Войнарович Роман) піснею про вчителя.

Традиційно перші вітальні слова адресував колегам начальник відділу освіти Надвірнянської РДА Винник Михайло Васильович, зазначивши, що у залі зібралися кращі з кращих із багаточисельної освітянської сім'ї, яка нараховує більше трьох тисяч працівників. Незважаючи на нинішні невтішні економічні реалії, районна галузь освіти розвивається: відновлено Пасічнянський дошкільний навчальний заклад, триває будиівництво ДНЗ у селах Білі Ослави та Лісна Тарновиця. Планують, нарешті, розпочати будівництво школи у с. Чорний Потік, зазначив, зокрема, керівник відділу освіти, подякувавши за співпрацю як районній і міській владі, так і селищним і сільським головам.

Високо оцінив роботу педагогів голова РДА Калічко Володимир Іванович, акцентуючи на їхньому вмінні запалити іскорку знань, успіхах вихованців на олімпіадах, конкурсах усіх рівнів, умінні прокладати мости дружби між Сходом і Заходом України, Польщею, Німеччиною та іншими державами, гідно представляти Надвірнянщину й Україну у світі.

Ностальгічні відтінки відчутні у виступі голови районної ради Поповича Василя Васильовича, який професію вчителя назвав унікальною, найбільше затребуваною і найбільш значущою у житті. Тому необхідно докласти максимум зусиль для розвитку освітянської галузі.

Надвірнянський міський голова Андрійович Зіновій Мирославович нагадав повчальні слова відомого педагога В. Сухомлинського про те, що секрет успіху: коли вчитель у спілкуванні з учнями забуває, що він – вчитель.

Керівники влади вручили перші нагороди. Найвищої з них – грамоти ОДА та обласної ради – удостоєний методист районного інформаційно-методичного центру Семкіяш Михайло. Більше десятка педагогів нагороджені грамотами головного управління освіти і науки ОДА.

Значно об'ємніше "сузір'я” відзначених нагородами районної та міської влади, відділу освіти РДА та районного комітету галузевої профспілки.

Велику повагу до вчительства Надвірнянщини засвідчили вітальними промовами депутат обласної ради Дерев'янко Юрій Богданович, директор Надвірнянського коледжу НТУ Нагорний Ростаислав Васильович та голова районного комітету профспілки працівників освіти і науки Гладун Ярема.

Нагороджених і всіх присутніх у числі перших віншувала привітальна група Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ст.ст. № 3 та учні Стримбівської школи.

У барвистий вінок до нагород вплітали свої концертні номери танцювальні колективи Надвірнянського районного і Ланчинського центрів дитячої та юнацької творчості (керівники Демчук Валентина, Лавринович Богдан, Карпова Надія, Тимінська Уляна); вокальні ансамблі вчителів (кер. Кепещук Петро), дівчат Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ст.ст. № 1 (кер. Войнарович Роман), учителів Добротівського НВК (кер. Менів Василь); тріо дівчат із с. Зелена (кер. Глущук Ірина); солісти Курчук Віталій (с. Бистриця), Пинчук Оксана і Міняєва Богдана (райцентр дитячої творчості, кер. Дремлюга Світлана), Синоверський Богдан (с. Парище), Шкрум Віталій (с. Білозорина); троїсті музики сім'ї Кінашевських (Ланчинський ЦДЮТ); хори Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ст.ст. № 3 та Волосівського НВК (кер. Бенеш Станіслав і Зіняк Василь). Приємно здивували цирковим мистецтвом Томин Олексій із Пнів'я та юний гуморист Насадюк Андрій із с. Перерісль.

Координувала святкове дійство талановитий методист районного інформаційно-методичного центру Ботулінська Галина.

У вестибюлі палацу культури милувала око і створювала святкову атмосферу мистецька виставка учительських та учнівських робіт позашкільних, дошкільних закладів та деяких шкіл району.

Нехай ця чудова атмосфера передається у всі педагогічні колективи Надвірнянщини, які сьогодні відзначають Всесвітній День вчителя, а у першу неділю жовтня – Український День вчителя.

Тож з роси і води Вам, шановні освітяни! Ми приєднуємося до завершальних привітань ведучих свята Івасик Лілії та Вірсти Андрія:

"Щоб Ваш важкий почесний труд

Був плідний, як багата осінь

І кожен день, що йде новий

Хай тільки радість Вам приносить!”.

Категорія: Події | Переглядів: 1107 | Додав: Адмін | Теги: Попович Василь Васильович, Винник Михайло Васильович, Андрійович Зіновій Мирославович, Надвірна, Калічко Володимир Іванович, новини, День вчителя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]