Головна » 2013 » Квітень » 14 » Де бути районному сміттєзвалищу?
09:36
Де бути районному сміттєзвалищу?

Де має розташуватися новий полігон твердих побутових відходів, визначалися в Надвірні.

Кількасот небайдужих представників громади району прибули на громадські консультації, стурбовані тим, що новий полігон ТПВ можуть закласти у їхньому населеному пункті. На сьогодні ситуація із вивезенням та утилізацією сміття на Надвірнянщині чи не найскладніша, адже Надвірна приймає виключно свої відходи на перевантажений полігон, а стихійні смітники рясніють у кожному населеному пункті. Не маючи угод на вивіз сміття з іншими полігонами області, сільська влада ризикує потрапити у немилість контролюючих служб. У середньому сільський бюджет витрачає 100 тисяч гривень на поводження із ТПВ. Якщо цього не робиться, то керівники місцевих рад компенсують ці недоліки тисячними штрафами з власної кишені. Але від цього проблема не вирішується.

Претендентами на нове сміттєзвалище є два населені пункти: Лісна Тарновиця і Делятин. Усіх висновків компетентних служб ще немає, але показники "відстань від житла” та "неродючі ґрунти”, кажуть, витримано. Однак їхні громади аж ніяк не "за”. Лісна Тарновиця вважає себе і так екологічно неблагополучним населеним пунктом. А Делятин вважає обрану ділянку цінною у плані археологічних розкопок, тому теж не хоче там смітника. Однак для багатьох людей, в тому числі сільських голів і депутатів місцевих рад, вихід бачиться в узаконенні власних смітників. Це означає, що у Надвірнянському районі може стати 32 сміттєзвалища.

Категорія: Самоврядування | Переглядів: 660 | Додав: Адмін | Теги: сміттєзвалище, Новини Надвірної, Надвірна, Надвірна новини, Делятин, Лісна Тарновиця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]